26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Održana svečana dodjela diploma u Mješovitoj srednjoj školi Busovača

Jučer, 10. juna je u prostorijama MSŠ Busovača, održana svečana dodjela diploma za ovogodišnja 64 maturanata maturantice, kojih je u vooj generaciji bio jednak broj. Za 26. generaciju maturanata, razrednici su diplome za uručili 26 učenika Ekonomske škole, 17 učenika Poljoprivredne i 21 učenika Mašinske tehničke škole.

Ova generacija je specifična, jer su zbog pandemije propustili i maturalnu ekskurziju i maturalno veče.
 Sa početkom 16h, direktor MSŠ Busovača, Admir Hodžić, se obratio prisutnim. Dodijeljene su diplome maturantima koji su se istakli u vannastavnim aktivnostima i onima koji su pohvaljeni od strane Nastavničkog vijeća. Fond za izvrsnost je odlučio nagraditi najbolje učenike struka. To su: Ekrem Purišević ispred Mašinske tehničke škole, Nedžma Brkić ispred Ekonomske tehničke škole i Selma Sefer ispred Poljoprivredne tehničke škole.

Maturantima se obratila i profesorica Bosanskog jezika i književnosti, Sanela Biogradlija, izrecitiravši im pjesmu o kulturi i čestitosti, a vrijednosti pjesme trebaju ponijeti sa sobom u život.

Fond za izvrsnost je specifičan za ovu Školu. U MSŠ Busovača je osnovan od strane bivših učenike, koji su željeli finansirati i na svoj način doprinijeti motivisanju najboljih učenika, da nastave dobrim stopama.


Učenica generacije za školsku 2020/2021 godinu je Nedžma Brkić sa prosjekom 5,0, kojoj je ovim povodom uručena vrijedna novčana nagrada od načelnika općine Busovača, gosp. Asima Mekića.

Razrednici Emina Musić, Ahmet Smailhodžić i Aldijana Orlić su uručili diplome i poželjeli sreću maturantima. Nakon čega su prisutni nastavili druženje uz zakusku, u dvorištu Škole.