21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Potresna ispovjest porodice Krišto o pretučenom maloljetniku

Redakciji portala Busovački poslali su informaciju o teškom fizičkom obračunu koji se desio u lokalnom kafiću u Busovači 17. na 18. 7. 2022. godine u 1:30 poslije ponoći.

Busovačom se munjevitom brzinom proširila vijest da je vlasnik kafića pretukao maloljetnika te mu nanio teške ozljede. Kako saznajemo vlasnik kafića nije imao milosti prema mladićima. Jednog je tukao, drugog natjerao da sve to gleda. Oba mladića su završila u Domu dravlja Busovača gdje im je ukazana prva pomoć. Jednom od mladića je i oko zatvoreno i po cijelom tijelu su modrice.

“Oba maloljetna mladića su radili kao konobari u njegovom lokalu. Nakon nesporazuma i pogreške koju su mladići priznali pozvani su na razgovor u njegovu kancelariju gdje ih pretukao te im naredio da svu odjeću skinu sa sebe uključujući i donji veš. Nakon što su mladići odbili, gazda ih je pretukao još jednom” – tvrdi izvor našeg portala. Nezvanično saznajemo identitete nemilog događaja. Mladići imaju po 16. godina a vlasnik kafića je od ranije poznat javnosti u Busovači. Povrijeđen je Ivan. J. (16) Gabrijel K. (16) je sve to morao gledari. Pretukao ga je vlasnik kafića je Frano B. od kojeg strahuju porodice mladića da i njima isto neće napraviti. O svemu je obaviještena policijska uprava PU Busovača.

https://youtu.be/Z6hCrxK9CPc

Maloljetni Busovljak Ivan Jurišić (2005.) pretučen je u baru Castello u Busovači od strane poslodavcca, odnosno vlasnika kafića. Zadobio je niz ozlijeda, zbog kojih se obratio i u bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Travniku.

Prema neslužbenim informacijama pretukao ga je vlasnik kafića Frano Blažević, kod koga je nesretni mladić radio.

“Oba maloljetna mladića su radili kao konobari u njegovom lokalu. Nakon nesporazuma i pogreške koju su mladići priznali pozvani su na razgovor u njegovu kancelariju gdje ih pretukao te im naredio da svu odjeću skinu sa sebe uključujući i donji veš. Nakon što su mladići odbili, gazda ih je pretukao još jednom” – tvrdi izvor našeg portala. Nezvanično saznajemo identitete nemilog događaja. Mladići imaju po 16. godina a vlasnik kafića je od ranije poznat javnosti u Busovači. Povrijeđen je Ivan. J. (16) Gabrijel K. (16) je sve to morao gledari. Pretukao ga je vlasnik kafića je Frano B. od kojeg strahuju porodice mladića da i njima isto neće napraviti. O svemu je obaviještena policijska uprava PU Busovača

Kako je potvrđeno iz MUP-a Srenjobosanskog kantona, 18. jula je oko 2.15 sati u PS Busovača prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Branitelja Domovine, općina Busovača, osoba inicijala F. B. rođen 1968. godine fizički napao maloljetnika koji je bio zaposlen u navedenom objektu.

“Mi smo roditelji Gabrijela Krište (16) koji je bio tu kao svjedok šta se izdešavalo malom Ivanu. Mi apelujemo narod, roditelje da nam pomognu da stanu uz našu djecu jer ovo sve se izdešavalo dugo. 10 godina, on je dosta djece maltretirao dole u podrumu gdje vodi djecu i prebija ih, maltretira samo što djeca to nisu smjela prijaviti. Ja sam otišao u policiju gdje mi nisu dali da prijavim događaj, nit me je zvala policija. Kao da su sve to uradili po nalogu tužitelja. Nemaju kao osnova da privedu Franu?! – izjavio je Dario Krištvo.

“Mi apelujemo da se pomogne, da se stane jedno u kraj svim tim ljudima koji tako to rade među kojima je Frano Blažević. Ovo nije normalno, da se maloljetna djeca tuku. Ta djeca ako su bilo šta loše uradila, mi smo tu kao roditelji da mi to riješimo. Taj gazda je trebao nas zovnut da sa nama riješi, a ne da ih on tuče i maltretira i da sa njima radi šta god hoće. Griješimo mi odrasli ali griješe i djeca. Ovo nije normalno šta se radi. Ovog ima svugdje samo što se svijet boji da se on prijavi. Bojimo se i mi roditelji za našu djecu, za našu obitelj jer mi ne znamo šta iz ovog može izaći. Njega niko nikad nije smio ni za šta prijaviti.” -izjavila je Elizabeta Krištvo.

Samo vas molimo da ste uz nas, da nam pomognete a dalje ćemo vidjeti. Znamo da Frano ima veza u Travniku. Sve se to zataška. Želim da se ovo objavi, da ste stane u kraj korupciji i mitu” – poručuju članovi poridice Krišto.

https://youtube.com/watch?v=7UJ6rYilRH4

Preuzeto: Crna-hronika.info