23 Septembra, 2023

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Program drugog Festivala kulture Busovača, 2022.

Na Festivalu kulture u Busovači četiri predstave, dva muzička događaja, program za djecu
i bh.premijera filma na otvorenom

AmfIteatar Busovača od 16. do 21. augusta organizuje drugi po redu međunarodni Festival kulture na otvorenom u amfiteatru u Busovači. Ovogodišnji Festival kulture na Dan općine Busovača, 16. augusta, otvorit će bosanskohercegovačka predpremijera igranog filma “Amanet”, nakon koje će publika uživati u muzičkom programu. Naime, busovačka publika će imati priliku da uživa u Open air kino projekciji u vrhunskom kvalitetu slike i zvuka.

Drugi dan Festivala je rezervisan za najmlađu publiku, a program počinje od 19:00 sati sa Balonkom, plesnom zabavom i balondžijom, a završava predstavom za djecu Bosanskog kulturnog centra TK “Potraga za konačištem” u kojoj igraju Elvis Ćatić i Irfan Kasumović. Ulaz za program za djecu je slobodan.
Treću noć Festivala premijerno će biti izvedena predstava “Ne žalim ništa” u produkciji AmfiTeatra, a u kojoj igraju Emrah Halilović, Aida Husanović, Bilal Alispahić, Hana Hajdarević, Sajra Srebrenica, Delila Pripoljac, Lamija Muminović, Nedžma Hodžić i Aldina Huzbašić. Predstava je rađena po tekstu Mirze Begovića, a u režiji Nusmira Muharemovića. Za ovu predstavu ulaz je također slobodan.

Četvrtu noć Festivala kulture publici u Busovači će se predstaviti hit komedija Pozorišta Slavija Beograd “Krevet za šestoro”, u režiji Mihaila Laptoševića, a u kojoj igraju Janko Cekić, Daniel Kovačević, Mihailo Laptošević, Anđela Kiković, Evgenija Eskina Kovačević, Anđela Vugdragović.
Petu noć u Festivalu kulture će uživati publika u Kaćunima u amfiteatru i to u predstavi “Ne žalim ništa”, AmfiTeatra Busovača, a isti dan mališani će u istom amfiteatru uživati u plesnim zabavama, druženjem sa balondžijom i klovnom.

Festival zatvara hit komedija Dragana Marinkovića – Mace, “Kakva ti je žena, takav ti je život”, a publika će nakon predstave uživati u muzičkom programu.
Svi programi počinju od 21:00 sat, osim programa za djecu. Ulaz za predstave “Potraga za konačištem” i “Ne žalim ništa” je slobodan, dok je cijena ulaznica za ostale sadržaje 10,00 KM. Sve informacije u vezi Festivala kulture moguće je dobiti i na službenoj facebook stranici AmfiTeatra.
Festival kulture, Busovača, 2022., podržan je od Općine Busovača, Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK/KSB i Misije OSCE-a u BiH.