20 Oktobra, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Razmjena učenika – drugi dan: Za goste iz Bonna organizovane razne aktivnosti

Razmjena učenika - drugi dan: Za goste iz Bonna organizovane razne aktivnosti

Nakon početnog međusobnog upoznavanja i druženja, danas su naši gosti imali priliku iskusiti i pojedine segmente iz života naše škole.

Naime, učenici iz Njemačke, zajedno sa svojim domaćinima, prisustvovali su časovima redovne nastave u OŠ Kaćuni, a okušali su se i u sportskim vannastavnim aktivnostima.

Učenice OŠ Kaćuni, koje su ujedno i članovi Odbojkaškog kluba Kaćuni, potrudile su se našim gostima pokazati neke odbojkaške tehnike, razmijeniti iskustva s njima te odigrati utakmicu u kojoj su im nastojale prenijeti neka svoja znanja.

U večernjim satima gosti su u Amfiteatru MSŠ Busovača imali priliku pogledati predstavu “Dosta”, u kojoj glume učenici Osnovne škole Kaćuni te nekoliko učenika srednje škole.

Zahvaljujući nastavnicima osnovne škole, predstava je prevedena na njemački jezik te su učenici, pomoću prevoda prikazanom na ekranu, mogli pratiti o kakvim tinejdžerskim problemima je riječ u samoj predstavi.

Nakon toga, učenici su uživali u nastupu mlađih članova BZK “Preporod” Busovača, koji su izveli performans “Begovske igre” i svojom igrom oduševili prisutne.

Ostatak večeri predviđen je bio za nastavak druženja i zabavu svih učesnika ovog projekta.

Redakcija portala Busovacki.ba