4 Marta, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

U ski-centru “Pridolci” uspješno završena škola skijanja za više od 40 dječice

U ski-centru "Pridolci" uspješno završena škola skijanja za više od 40 dječice

U ski-centru “Pridolci” u Busovači uspješno završena škola skijanja u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta iz Breze.

U organizaciji Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta Breza, u ski-centru “Pridolci” u Busovači 16. januara 2024. godine je realizirana i uspješno okončana još jedna škola skijanja.

Više od 40 djevojčica i dječaka različitog uzrasta iz Breze, Visokog i Ilijaša, vještinama ovog zimskog sporta učili su profesori tjelesnog odgoja i sporta Eldar Zelenturović, Dženan Avdukić, Faruk Softić, Elma Taslaman i Amar Muratović.

Polaznicima škole koji su položili početni, napredni, ekstra-napredni i kurs uskijavanja, dodijeljene su vrijedne diplome i uručeni paketići.

Za pomoć u realizaciji škole skijanja, najveće izraze zahvalnosti organizatori su uputili roditeljima, ski-centru “Pridolci”, načelniku Općine Breza Vedadu Jusiću, kompaniji Centrotrans d.d. Sarajevo, Crvenom križu Breza koji je obezbijedio paketiće, kao i svim ostalim pojedincima koji su dali svoj doprinos.

Redakcija portala Busovacki.ba