21 Aprila, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Počelo testiranje beta verzije Telegrama 8.0

Počelo je testiranje beta verzije Telegrama 8.0, dostupnog za Android i macOS platforme. Programeri su messengeru dodali više mogućnosti za komunikaciju, upravljanje chatovima i izvorima vijesti.

VREMENSKA TRAKA

U ažuriranoj aplikaciji možete brzo prijeći na sljedeći nepročitani kanal vijesti. Na kraju čitanja jednog, prijeđite prstom prema gore da biste se prebacili na čitanje drugog koje još nije pregledano. Ova funkcija radi i za kanale koji se nalaze u mapi i na općem popisu razgovora.

Prosljeđivanje poruke bez imena pošiljatelja: Sada se ime pošiljatelja može sakriti u proslijeđenoj poruci – ta je funkcija odavno dostupna u mnogim drugim glasnicima. Da biste aktivirali funkciju, samo kliknite na poruku u odabranom chatu, performanse alata su i dalje ograničene.

OGLAŠAVANJE OZNAČAVANJA

U nekim se postovima pojavio natpis Sponzorirano koji označava reklamne poruke. To može biti preteča pojave oglašavanja u usluzi – o tome je već govorio sam Pavel Durov.

Mogućnost snimanja glasovnih razgovora: Prilično neobična funkcija koja vam omogućuje snimanje ne samo zvučnog zapisa glasovnih razgovora, već i popratnog video slijeda. Moći će se snimati u portretnom i pejzažnom načinu.

Animirajte poruke pomoću palete s gradijentom: Prilikom slanja poruka gradijent od nekoliko boja pretvara se u animaciju.

Izbor GIF -ova koji odgovaraju emojiju: Umjesto emojija ili naljepnice; sada možete brzo odabrati GIF sliku sličnog značenja.

Prikaz procesa odabira naljepnice od strane sugovornika u statusnoj traci: Funkcija je znatiželjna; iako mu svrha još nije vrlo jasna.

PAVEL DUROV JE GOVORIO O USPJEHU POSLANIKA
Glasnik Telegram sada ima osam godina. U čast ovog datuma, Pavel Durov je najavio da je Messenger koji je stvorio zauzeo sedmo mjesto na ljestvici najpreuzimanijih aplikacija na svijetu krajem prošle godine.

Projekt Telegram pokrenut je 2013. godine i od tada se aktivno razvija. Ovaj besplatni cross-platform messenger za pametne telefone i računala omogućuje vam razmjenu tekstualnih poruka i multimedijskih datoteka, organiziranje grupnih video poziva za 1000 gledatelja, vođenje glasovnih razgovora s milijunima slušatelja i još mnogo toga.

Pavel Durov također je napomenuo da će se platforma nastaviti razvijati. Prema njegovim riječima, svaka nova funkcija tjera vas na razmišljanje o tome koja poboljšanja Telegram može postići u budućnosti.

Izvor: Gizchina