29 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Chrome OS za deseti rođendan dobija veliki redizajn

chrome

Za proslavu 10-og rođendana Chrome OS-a, Google je najavio obnovu i novi set alata koji će platformu učiniti mnogo korisnijom. Treba napomenuti da dodaje novu privremenu memoriju koja pamti poslednjih pet stvari koje ste kopirali, Phone Hub da bi olakšao pristup vašem Android uređaju i podršku za Nearby Share.

Neary Share konačno po uzoru na Apple uređaje

Phone Hub je mala kontrolna tabla koja vam omogućava da pristupite kontrolama svog telefona i vidite njegov status za stvari poput trajanja baterije i povezivanja podataka. Ne samo da možete da koristite Chromebook za zvonjenje na Android uređaju kada ste ga izgubili, već možete da omogućite i modemsko povezivanje jednim klikom, kao i da vidite nedavne Chrome kartice na telefonu. I dalje ćete moći da šaljete i primate tekstove sa laptopa.

Dve nove funkcije olakšavaju život onima koji imaju Android i Chrome OS uređaje. Prvo, WiFi sinhronizacija će vam omogućiti da se automatski povežete sa pouzdanim mrežama koje ste koristili na telefonu ili drugim Chromebook-ovima bez ponovnog unošenja lozinki. U narednim mesecima dolazi Nearby Share koji omogućava deljenje datoteka između Chromebook-a i drugih Chrome OS-a ili Android uređaja bez internet veze.

Kao deo redizajna, Google integriše kontrole medija direktno u tablu Brza podešavanja radi lakšeg pristupa i osvežavanja ikona za ugrađene aplikacije. Kompanija takođe ažurira funkciju radnih površina dodavanjem podrške za do osam virtuelnih radnih površina i donošenjem novog načina pregleda kako bi olakšala prebacivanje između njih.

Budući da mnogi roditelji kupuju svojoj deci Chromebook-ove kako bi im olakšali domaće zadatke, Google takođe pojednostavljuje postavljanje Family Link-a, koji omogućava učenicima da koriste školske naloge na svojim uređajima. Na ovaj način roditeljski nadzor i dalje može da se primenjuje dok deca imaju pristup aplikacijama svoje škole.

Izvor: Engadget