26 Februara, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Najluđe teorije o Hitleru u koje mnogi vjeruju, pominje se i svemirski brod

Adolf Hitler, vođe nacističke Njemačke, je definitivno misterija koja traje. Postoje četiri teorije o njemu koje se razmatraju i danas.

Adolf Hitler je definitivno jedan od najomraženijih ličnosti u istoriji i čovjek čije se vizije svijeta danas proglašavaju u rasponu od okrutnih do potpuno ludih. Ono što je evidentno je da njegove ideje nisu jedine nevjerovatne priče koje se povezuju sa nacističkim vođom. Neke teorije o Hitleru skoro su podjednako bizarne.

Ovo su četiri potpuno lude teorije u vezi sa Adolfom Hitlerom koje su se svojevremeno razmatrale, ili se još uvijek razmatraju. od strane ozbiljnih stručnjaka i istoričara, ali se na kraju nije došlo ni do kakvih konkretnih dokaza, piše portal Allnight.com.

Adolf Hitler je bio Jevrejin

U svijetu postoji čitava škola mišljenja koja zastupa stanovište da je Hitler, čovjek odgovoran za Holokaust, zapravo bio Jevrejin. Iako nikada sa sigurnošću nije utvrđeno ime Hitlerovog dede po ocu, poznato je to da je njegova baba radila kao sluškinja u domu jednog bogatog Jevrejina.

Sama ideja da je Hitlerov otac zapravo bio vanbračno dijete tog Jevrejina raspalila je maštu mnogih teoretičara zavjere, ali i nekih ozbiljnih istoričara. Čak je 2010. godine urađena i DNK analiza na osnovu uzoraka prikupljenih od 39 danas poznatih Hitlerovih rođaka i potomaka, ali su rezultati bili nepotpuni, tako da je ova teorija zapravo i dalje aktuelna.

Želio je da postane besmrtan

Poznato je da su nacisti bili opsjednuti dokazivanjem svog porijekla koje je, po njihovom mišljenju, bilo drevnije i “čistije” od bilo čijeg drugog. Zbog toga je Hitler još 1933. godine krenuo u potragu za najtajnijim svjetskim predmetima kojima bi potkrepio ovu tvrdnju – kopljem sudbine, Ekskaliburom… i naravno Svetim gralom!

Najamnici Adolfa Hitlera preplavili su svijet tragajući za ovim predmetima, a kako je poznato, prema legendi, onaj ko popije iz Svetog grala dobija dar vječnog života. Teorija kaže da je Hilter zapravo žarko želio da postane besmrtan.

Adolf Hitler je bio zapravo jako “fin čovjek”

Postoje teorije koje tvrde da je Hitler zapravo bio jako “dobar i fin čovjek” i da je slika čudovišta koju danas imamo u svijesti kada se pomene njegovo ime “samo” rezultat preuveličane slike koju su o njemu stvorili mediji.

IZVOR: PROFIMEDIA

Većina Hitlerovih navika, kako tvrde ove teorije, kao što su umjetničke sklonosti, ljubav prema životinjama i činjenica da je bio vegeterijanac, govore u prilog njegovoj “pacifističkoj ličnosti”.

Imao je svemirski brod, a nacisti bazu na Mjesecu

Ova teorija je u svojoj osnovi jednostavna – mnogo pre bilo koje druge zemlje na svijetu, nacistička Njemačka je imala veoma razvijen svemirski program, rakete i plan da pošalje ljude na Mjesec.

Kako piše portal, postojali su čak i očevici koji su tvrdili da su vidjeli ove rakete, a neki su išli toliko daleko da su tvrdili da su u svemirskim letilicama vidjeli i samog Hitlera. Ima i verzija po kojoj su nacisti imali bazu na tamnoj strani Mjeseca u koju su se sklonili nakon kraha 1945. godine.

Možda će vas zanimati Hitlerov balkon.

Preuzeto: MONDO