4 Marta, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Ukrao Audi Q5 u Živinicama pa ga u Prnjavoru rastavio u dijelove

Foto: A. K./Klix.ba

Na području Živinica u augustu ove godine izvršena je krađa automobila Audi Q5 koji je jučer, u potpunosti rastavljen, pronađen u Prnjavoru. Kako je potvrđeno iz tuzlanske policije, osumnjičeni za krađu je pronađen.

Naime, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela teške krađe automobila Audi Q5 iz augusta ove godine, operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu s tim može dovesti 37-godišnji D.B. iz Republike Srpske.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, a u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor, jučer su izvršeni pretresi stambenih, poslovnih i pomoćnih prostorija lociranih u općini Prnjavor, koje koristi D.B. Prilikom pretresa pronađen je i privremeno izuzet veći broj dijelova vozila marke Audi Q5, odnosno vrata vozila, poklopac prtljažnika, farovi, retrovizori, auspuh, sjedišta, volan, ABS pumpa, instrument tabla, amortizeri…”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju predmeta, a po okončanju prema nadležnom kantonalnom tužilaštvu biće upućen adekvatan izvještaj.

Izvor: Klix.ba