20 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Upoznajte čovjeka koji živi 11 godina u pećini uz Babinu rijeku

Poznati Žarko Hrgić iz Zenice jedanaest godina živi u pećini uz Babinu rijeku. On je medicinski fenomen jer za jedanaest godina života u pećini nikada se nije razbolio. Kaže da nema kada misliti na bolesti jer mora se boriti da preživi, osigura hranu za sebe i svoje pse. Prema njegovom izračunu u pećini će boravit još 200 dana a onda navršava punih 65 godina i stiče pravo na dvije mirovine. Jednu iz Njemačke, drugu iz BiH. Žarko ima i sina koji živi u Busovači.

Žarko Hrgić govori 12 jezika, ali ne zna ko je predsjednik BiH. Nikada nije bio bolestan. Živi dan za danom, sa svojih sedam pasa, u tišini prirode, bez ikakvih planova i opterećenja.

Svaka bora na čelu ovog čovjeka priča svoju priču.

Zvuči nevjerovatno, ali Žarko Hrgić već 11 godina živi u pećini nadomak Zenice, van civilizacije, bez električne energije i savremenih tehonologija. Ovaj veseli starac živio je i radio u Njemačkoj i Italiji više od 20 godina, govori 12 stranih jezika, ali ne zna ko je predsjednik Bosne i Hercegovine, jer ga to, kako kaže, ne zanima.

Video: O Kanal
Video: Srećko Stipović
Video: Srećko Stipović

Dvanaest godina Žarko nije nikome telefonirao, pogledajte zadnji snimak Žarka na društvenim mrežama

Video: Srećko Stipović

U vrijeme kada je svijet postao globalno selo i kada je komunikacija važnija od bilo čega, jedan čovjek 12 godina nije nikome telefonirao, niti je njega netko mogao nazvati. On jednostavno nema nikakav telefon niti ga želi jer tvrdi da mu mobitel samo narušava mir i zdravlje. Žarko Hrgić kojega još zovu špiljski čovjek nije imao telefon ni kada je živio u Njemačkoj. Jednostavno sve poslove i komunikacije obavljao je u četiri oka bez svjedoka. Pogledajte neobičnu priču čovjeka koji ne sluša radio, ne gleda TV nema mobitela niti bilo kakvoga drugog telefona. Bez tih pomagala, vedar je i nasmijan i nikada nije bolestan, kako kaže novinar Srećko.