14 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Bošnjakinje ponovo u akciji: Za Centar za njegu u Potočarima skupile 96.000 KM

Bošnjakinje ponovo u akciji: Za Centar za njegu u Potočarima skupile 96.000 KM

Nakon što su realizirale nekoliko akcija, Bošnjakinje okupljene oko facebook grupe „Ramazanski iftari“ nastavljaju sa pozitivnim iznenađenjima. Podsjetit ćemo da su ove vrijedne žene pred Ramazanski bajram kupile stan dječaku Davudu Zečeviću i njegovoj porodici. Tom prilikom skupile su 106 hiljada KM. 

Ovaj put realizovale su akciju „Dom za majke Srebrenice“ i skupile 96.288,53 KM. Radi se o projektu „Ljubav za majke Srebrenice“, odnosno izgradnji Centra za njegu u Potočarima, a kojeg provodi Međunarodni forum solidarnost – Emmaus. 

– Projekt pod nazivom „Ljubav za majke Srebrenice“ mora opravdati svoje ime i definiran je kompleksom koji se sastoji od ambulante, odjela za medicinsku njegu, 38 apartmana, 8 kuća i dodatnih sadržaja. Ovo je najbolji način da pokažete ljubav prema tim napaćenim ženama. Ukupni troškovi izgradnje staračkog doma iznose 1, 9 miliona eura – kažu iz Emmausa.

Iz grupe koja je prikupila 96 hiljada KM se zahvaljuju svim Bošnjakinjama u Bosni i Hercegovini i dijaspori koje su učestvovale u ovoj akciji.

– Hvala Allahu. Hvala svim donatorima, onima koji su nas bodrili, kao i onima koji su dovili. Hvala svim ženama koje su dale maksimum od sebe u koordinaciji. Hvala Emmausu na ukazanoj prilici, jer je ovo čast i ponos. Želimo da ovo bude kabul na oba svijeta onima koji su bili dio ovog, da bude iskreno uvakufljeno tamo gdje je nevina krv prolivena i da svjedoči da nikad zaboraviti nećemo – kazali su članovi ove facebook grupe.

(Alem Dedić/Preporod.info)