21 Aprila, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Erdogan na sastanku sa svim članovima Predsjedništva BiH

Članovi Predsjedništva na sastanku sa Erdoganom u zgradi ove državne institucije

Članovi Predsjedništva na sastanku sa Erdoganom u zgradi ove državne institucije

Zajednički sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom održava se u zgradi Predsjedništva, a prisustvuje i Milorad Dodik koji već neko vrijeme bojkotuje rad.Erdogana je ispred zgrade, uz sve vojne počasti i intoniranje himni obje države, dočekao predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, a zatim im se na fotografisanju pridružio i Šefik Džaferović. Ispred nije želio izaći Milorad Dodik, no sačekao je u zgradi.

POJEDINAČNI SASTANCIErdogan stigao u Predsjedništvo BiH, Dodik nije došao na svečani doček

Iz Predsjedništva BiH su ranije najavili da će Erdogan održati pojedinačne sastanke sa članovima “kolektivnog šefa države”, ali kao što se vidi na fotografiji razgovarali su svi zajedno.

Milorad Dodik je za ovo kršenje odluke Narodne skupštine Republike Srpske da se ne učestvuje u radu državnih institucija, pokušao pronaći alibi u opoziciji. Kako je ranije izvještavano, redom je pozivao lidere opozicije u RS-u da ih obavijesti o tome da planira ići na sastanak sa Erdoganom, a zatim je objavio i da je dobio njihovu podršku.

Nakon toga se nekoliko članova opozicije oglasilo, među kojima je i lider SDS-a, vodeće opozicione stranke, koji je kazao da ne podržava Dodikov potez i kršenje odluka NSRS, te da on na njegovom mjestu ne bi išao na sastanak.

Izvor: Klix.ba