21 Aprila, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

U Bosni i Hercegovini za vikend sunčano vrijeme, u jutarnjim satima magla

Federalni hidrometerološki zavod za ovaj vikend prognozira maglu i nisku naoblaku u jutarnjim satima, a tokom dana sunčano vrijeme.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jutros se očekuje sunčano vrijeme, dok u ostatku zemlje preovladava magla ili niska naoblaka.

Prema prognozi FHZM-a danas u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove preovladavati magla ili niska naoblaka, koja se može zadržati veći dio dana. U ostatku zemlje očekuje se sunčano vrijeme sa slabim vjetrom promjenljivog smjera.

Također, očekuje se da će se dnevna temperatura kretati od 10 do 16, a na jugu do 21 stepen.

U Busovači prije podne preovladat će magla. Poslije podne se očekuje sunčanije vrijeme uz dnevnu temperaturu koja će iznositi 20 stepeni.

Meterolozi prognoziraju da će drugog dana vikenda u Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove biti magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost sa slabim vjetrom promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 8 stepeni, a na jugu će dostizati 11 stepeni. Dnevna temperatura prema prognozama iznosit će od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.