21 Maja, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Vijećnici OV Busovača potpisali i uputili zahtjev za održavanje sjednice Općinskog vijeća Busovača

Nakon dva i pol mjeseca nerada Općinskog vijeća Busovača, na inicijativu vijećnika Refika Lušije potpisan i upućen zahtjev Predsjedniku OV vijeća Busovača za za zakazivanje sjednice Općinskog vijeća Busovača.

Od održavanja posljednje sjednice Općinskog vijeća Busovača prošlo je dva i pol mjeseca. Podsjećamo, 19.07.  održana je tematska sjednica povodom neispravnosti vode u gradskom vodovodu na kojoj je donesena odluka da se u roku od 60 dana zakaže tematska sjednica. Međutim, uprkos nekolicini političkih sastanaka i sjednica kolegija, do danas dogovor nije postignut i  sjednica nije zakazana, a sve suprotno Statutu i Poslovniku o radu OV Busovača.

Shodno tome, na inicijativu vijećnika SDP Busovača, gospodina Refika Lušije, a u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu najmanje jedna trećina vijećnika OV Busovača potpisala je prijedlog odnosno zahtjev za održavanje sjednice OV Busovača koja je naslovljena na Predsjednika OV Busovača gospodina Josipa Mravka. Podsjećamo da se već u nekoliko navrata od imenovanja Predsjednika OV Busovača ne zakazuju sjednice OV po više od mjesec dana što je suprotno Statutu i Poslovniku o radu OV Busovača, a što je između ostalog primoralo i Načelnika Općine Busovača da sam proglasi Budžet Općine za 2021. godinu.

Izvor: Centralna.ba