14 Jula, 2024

Busovacki.ba

Objektivno i na vrijeme!

Nemojte bacati iskorištene vrećice čaja, evo za što ih možete iskoristiti

Svi znaju da se vrećice čaja kao komadi krastavca stavljaju ispod očiju za smanjenje podbuhlosti, no jeste li znali da ih možete iskoristiti za čišćenje ili za ublažavanje opeklina? Evo zašto ne treba bacati iskorištene vrećice čaja i za što ih sve možete opet upotrijebiti.

1. Zaštitite najdraže posuđe od hrđe

Tanini su antioksidansi kojih je najviše u crnom čaju, a izvrsni su i za borbu protiv hrđanja posuđa: nakon pranja posuđe jednostavno premažite iskorištenom vrećicom crnog čaja i osigurat ćete mu dulji vijek.

2. Uklonite neugodne mirisa iz hladnjaka

Otvorenu posudu s iskorištenim vrećicama čaja stavite u hladnjak kako biste iz njega uklonili neugodne mirise.

3. Uklonite masne mrlje s posuđa

Par iskorištenih vrećica čaja stavite u toplu vodu i u nju namočite masno suđe, otprilike pet do deset minuta i riješit ćete se tvrdokornih masnih mrlja.

4. Smirite kožu nakon uboda ili opeklina

Tanini prisutni u čaju imaju moć regeneracije kože te ublažavanje reakcija površine kože nakon uboda različitih insekata i opeklina nastalih od sunca. Vrećice jednostavno prislonite uz kožu i ostavite nekoliko minuta.

5. Uklonite mirise hrane s kože

Neke nam namirnice, poput na primjer luka, češnjaka ili ribe, na prstima ostave svoj neugodan miris koji je teško oprati, no može ga se ukloniti trljanjem kože iskorištenim vrećicama čaja.

6. Poboljšajte okus marinade

Iskorištenu vrećicu čaja dodajte vinu za marinadu peradi ili crvenog mesa, savjetuje Večernji list.